Zastupnik Naše stranke

Gratz: Preko akciza traže novac, a Autoceste ga troše enormno na reklamu

image Dennis Gratz

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz uputio je zastupničko pitanje Ministarstvu saobraćaja i komunikacija FBiH, a u vezi s promotivnom djelatnošću Javnog preduzeća Autoceste FBiH na Mostarskom sajmu gospodarstva 2017. godine.

-Štand Autocesta Federacije BiH na Mostarskom sajmu bio je ubjedljivo najveći. Ako uzmemo u obzir da Autoceste nisu firma, koja djeluje na tržištu, već javno preduzeće koje raspolaže s novcima građana, onda se postavlja pitanje, čemu toliko ulaganje u promotivne aktivnosti. Nezvanična procjena govori da su javne firme, koje pokriva Ministarstvo, izdvojile oko 120 hiljada KM za promociju na Mostarskom sajmu. Postavlja se pitanje Ministarstvu saobraćaja FBiH, da se dostave zvanični podaci o količini utrošenih sredstava, nakon čega će se moći utvrditi odgovornost- kazao je Gratz.

Gratz je dodao da je „posebno indikativno da su u vrijeme, kada se vodi ogromna rasprava o akcizama na naftu, gdje se traži od građana da izdvoje dodatni novac za gradnju autoputeva, a Autoceste Federacije troše enormne iznose na promotivne djelatnosti, iako, naglašavam, nisu tržišna firma i takav vid promocije im nije neophodan“, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.