Vesko Drljača

Vlada u hitnu proceduru uputila Prijedlog zakona o MIO/PIO

image Vesko Drljača

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru odlučila je da Parlamentu FBiH, radi usvajanja po hitnoj proceduri, ponovo uputi Prijedlog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, izjavio je zamjenik predsjednika Vlade FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

On je podsjetio kako tekst zakona koji je ranije razmatran u Parlamentu FBiH nije dobio prolaznu ocjenu te je vraćen u ponovnu proceduru.
 
 Po njegovim riječima, razlika u odnosu na raniji tekst u tome je što su preciznije određeni stav 1. i stav 2. člana 46. Zakona kako ne bi bilo dilema o načinu utvrđivanja godišnjeg koeficijenta.
 
- Druga sugestija koja je uvažena odnosi se na primjenu Zakona, tako da će on stupiti na snagu 1.7.2017. godine kako bi nadležni organi imali dovoljno vremena za njegovu provedbu - pojasnio je ministar Drljača na konferenciji za novinare.
 
 Također je istaknuo kako su dodatni izračuni Federalnog zavoda MIO/PIO potvrdili da je koeficijent 13,6 gornja granica održivosti mirovinskog sustava.
 
 - S obzirom da je riječ o potrebi rješavanja pitanja 4000 umirovljenika i da taj zakon bitno pridonosi stabiliziranju mirovinskog sustava i rješavanju mnogih statusnih pitanja umirovljenika, Vlada je imajući u vidu značaj zakona, predložila da ide u hitnu proceduru - istaknuo je ministar Drljača.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.