milorad dodik

BiH nije dobro mjesto za nas, ako se mirno razići?

image Foto: Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska vjeruje da BiH nije dobro mjesto za nju i najavio da će u narednom periodu dominantno pitanje dnevnog političkog života biti kako se mirno razići.

"Vjerujemo da BiH nije dobro mjesto za nas. Vjerujemo da bi u BiH, kada bi došla u hipotetičku situaciju da nema Srpske i Federacije, prostori gde žive Srbi bili ignorisani", rekao je on, prenosi Srna.
 
Dodik je naglasio da je očigledno da BiH pokazuje svoju nesposobnost da živi i da će mjeseci koji dolaze marginalizovati pitanje ima li BiH, jer nje objektivno nema, te da će dominantno pitanje dnevnog političkog života biti kako se mirno razići.
 
"Ovdje su se kroz promociju duha Dejtona zaista razvili duhovi - kod Srba da se možemo odvojiti, kod Bošnjaka da mogu centralizovati Bosnu, kod Hrvata da mogu da imaju svoj poseban entitet. Te sukobljene političke ideje ili pokreti danas su potpuno legalizovani", rekao je Dodik.
 
Na pitanje da je kojim slučajem lider u Srbiji da li bi imao rješenje za Kosovo, predsjednik Srpske je rekao da Srbija treba da izađe i međunarodnoj zajednici ponudi: "Sjever Kosova ostaje u Srbiji. Spremni smo da ostatak Kosova prihvatimo kao državu, uz uslov da se očuvaju nacionalni spomenici", dodavši da je ranije bilo bolje vrijeme za to.
 
„Sjever Kosova je realnost. Ili je bila, ali neke stvari možemo da vratimo. Ako je ovako, zalažem se da nikada ne priznamo Kosovo. Ne možete da pristanete, jer sutra će vam doći neki drugi da odvale drugi dio teritorije i šta onda? Neke se stvari moraju poslati kao poruka", naglasio je Dodik.

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.