rs

U Beču otvoreno Predstavništvo Republike Srpske

image Milorad Dodik

U Beču je sinoć otvoreno Predstavništvo Republike Srpske u Austriji čiji je cilj da promoviše interese Srpske i gradi pozitivan imidž Republike.

Predstavništvo je otvorio predsjednik Srpske Milorad Dodik, u prisustvu premijera Aleksandra Džombića, nekoliko ministara iz Vlade Srpske i šefova ostalih predstavništava RS u inostranstvu.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Željka Cvijanović rekla je da je, u prisustvu prijatelja iz Austrije i najviših zvaničnika Srpske, u Beču otvoreno šesto predstavništvo Srpske u inostranstvu.

"Veoma smo zadovoljni da je predstavništvo počelo da funcioniše. To je jedno od strateških mjesta i izuzetno važno za Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva u telefonskoj izjavi iz Beča.

Prema njenim riječima, Beč je izabran za sjedište šestog predstavništva Srpske u inostranstvu iz niza razloga - zbog kontakata koje postoje sa srpskom dijasporom, poslovnom zajednicom, te austrijskim strukturama i prijateljima iz političke i ekonomske sfere.

Govoreći o atmosferi na večerašnjoj svečanosti u Beču, Cvijanovićeva je rekla da je otvaranju prisustvovalo mnogo gostiju iz austrijske poslovne i ekonomske zajednice, iz nekoliko značajnih kompanija, asocijacija. "Atmosfera je izuzetno dobra. Ima mnogo prijatelja iz Austrije. Ovo je izuzetno važan dan", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da Predstavništvo RS u Beču, kao i sva ostala, imaju primarni zadatak da promovišu interese Srpske, da unapređuju sve potrebne kontakte između država u kojoj se predstavništva nalaze i Srpske, da promovišu potencijale i investicionu ponudu RS, i u svakom slučaju da rade na izgradnji pozitivnog imidža u inostranstvu.

Ona je najavila da Srpska ima u planu da u budućnosti otvori i druga predstavništva, ali i popuni predstavništva koja već postoje.

"Resorno ministarstvo je u tom smislu preduzelo određene aktivnosti, napravilo planove koje je razmatrala Vlada RS, tako očekujemo da ćemo u narednim mjesecima početi da postupamo na taj način", rekla je Cvijanovićeva.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču je Mladen Filipović.

Osim u Beču, Srpska ima predstavništva u Beogradu, Štutgartu, Moskvi, Jerusalimu i Briselu.

 

Bizis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Uzgoj lješnjaka

Najisplativiji oblik poljoprivredne proizvodnje na koji se rijetki odlučuju

Uzgoj lješnjaka mnogo je isplativiji od bilo koje druge poljoprivredne kulture, budući da kilogram očišćenih lješnjaka na tržištu u prosjeku košta 20 KM, a neočišćenih dvostruko manje. No, iako je njegova proizvodnja veoma unosan posao, uzgoj lješnjaka na našim prostorima i dalje je poprilična nepoznanica.