rs

U Beču otvoreno Predstavništvo Republike Srpske

image Milorad Dodik

U Beču je sinoć otvoreno Predstavništvo Republike Srpske u Austriji čiji je cilj da promoviše interese Srpske i gradi pozitivan imidž Republike.

Predstavništvo je otvorio predsjednik Srpske Milorad Dodik, u prisustvu premijera Aleksandra Džombića, nekoliko ministara iz Vlade Srpske i šefova ostalih predstavništava RS u inostranstvu.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Željka Cvijanović rekla je da je, u prisustvu prijatelja iz Austrije i najviših zvaničnika Srpske, u Beču otvoreno šesto predstavništvo Srpske u inostranstvu.

"Veoma smo zadovoljni da je predstavništvo počelo da funcioniše. To je jedno od strateških mjesta i izuzetno važno za Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva u telefonskoj izjavi iz Beča.

Prema njenim riječima, Beč je izabran za sjedište šestog predstavništva Srpske u inostranstvu iz niza razloga - zbog kontakata koje postoje sa srpskom dijasporom, poslovnom zajednicom, te austrijskim strukturama i prijateljima iz političke i ekonomske sfere.

Govoreći o atmosferi na večerašnjoj svečanosti u Beču, Cvijanovićeva je rekla da je otvaranju prisustvovalo mnogo gostiju iz austrijske poslovne i ekonomske zajednice, iz nekoliko značajnih kompanija, asocijacija. "Atmosfera je izuzetno dobra. Ima mnogo prijatelja iz Austrije. Ovo je izuzetno važan dan", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da Predstavništvo RS u Beču, kao i sva ostala, imaju primarni zadatak da promovišu interese Srpske, da unapređuju sve potrebne kontakte između država u kojoj se predstavništva nalaze i Srpske, da promovišu potencijale i investicionu ponudu RS, i u svakom slučaju da rade na izgradnji pozitivnog imidža u inostranstvu.

Ona je najavila da Srpska ima u planu da u budućnosti otvori i druga predstavništva, ali i popuni predstavništva koja već postoje.

"Resorno ministarstvo je u tom smislu preduzelo određene aktivnosti, napravilo planove koje je razmatrala Vlada RS, tako očekujemo da ćemo u narednim mjesecima početi da postupamo na taj način", rekla je Cvijanovićeva.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču je Mladen Filipović.

Osim u Beču, Srpska ima predstavništva u Beogradu, Štutgartu, Moskvi, Jerusalimu i Briselu.

 

Bizis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Veliki uspjeh

Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.