8,7 miliona funti

Superkuća u Dorsetu je tehnološki najnapredniji dom u Engleskoj

image Foto: Biznis.ba

Kuća koja se nalazi na poluotoku Sandbanks u Polleu u Dorsetu ponuđena je na prodaju, a njena cijena iznosi 8,7 miliona funti.

Kuća je napravljena 2008. godine te je opisana kao "tehnološki najnaprednija kuća u Engleskoj". Posjeduje tri sprata te je opremljena modernom tehnologijom, stilski je dizajnirana i nudi prelijep panoramski pogled na okolne plaže i otoke.

Nazvana The Moorings, kuća je potpuno automatizirana, dizajnirali su je trenutni vlasnici, a sagradili zaposlenici kompanije Kingsbury Home. Objekt je dobio geotermalno i solarno grijanje, kao i grijanje na plin.

U sklopu kuće se nalaze spa, prostor za odmor kao i vrhunski grijani zatvoreni bazen, jacuzzi, sauna, prostorija za različite tretmane, prostorija s vinima, teretana i velika prostorija s biljkama. Oni koji vole filmove definitivno će cijeniti činjenicu da kuća posjeduje i kino. Stropovi su visoki, a veliki prozori dopuštaju ulazak svjetlosti i daju osjećaj prostranosti.

Oko imanja su prelijepi vrtovi, a tu je i terasa s osvjetljenjem i ozvučenjem. Navodnjavanje je također automatizovano, a sistem posjeduje rezervoarom od 10.000 litara.

Na imanju je još jedna manja kuća s kuhinjom i nekoliko prostorija. Nedaleko od te kuće je pristanište za prilaz s mora.

Imanje će novog vlasnika koštati 8.7 miliona funti.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst

Image galleryPriča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.