Okupljalište milijardera

Zavirite u najveću i najluksuzniju kuću na engleskom poluotoku bogataša

image

Mega vila smještena na malom engleskom poluotoku Sandbanks u Pooleu, omiljenom okupljalištu milionera, traži novog vlasnika.

Riječ je o najvećoj, najskupljoj i najluksuznijoj nekretnini na poluotoku koja se našla u prodaji, a njezina cijena iznosi vrtoglavih 20 miliona maraka.
 
Ime joj je The Moorings, što u prevodu znači 'vezovi', a to je i logično, s obzirom da ova raskošna vila ima i svoj privatni drveni dok te je jedna od najpoželjnijih nekretnina u očima engleskih bogataša, piše Tportal.
 
Njezini vlasnici, uspješni biznismen Chris Thomas i njegova žena Sue, uložili su oko 12,5 miliona KM u izgradnju građevine koja bez ikakve sumnje može konkurirati prestižnim hotelima s pet zvjezdica.
 
Impresivna vila ima preko 1200 kvadratnih metara i sastoji se od sedam spojenih kuća u kojima će novi vlasnik uživati u pet luksuzno uređenih apartmanskih soba, tri dnevna boravka za prijem gostiju, uredu, kinodvorani, vinariji, unutrašnjem bazenu, sauni, teretani, dvorišnoj recepciji i kući za brodove.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.