Kad Amerika udari

Abramovič za dan izgubio 534 miliona dolara

image Roman Abramovič

Ruski tajkun Roman Abramovič nalazi se u finansijskim problemima u posljednje vrijeme, kako na sportskom tako i na poslovnom planu.

Chelseaju ove sezone gotovo ništa ne ide od ruke, a sve su izglednije prilike da londonski klub naredne sezone nećemo gledati u Ligi prvaka. „Plavci“ igraju znatno lošije u odnosu na prošlu sezonu kada su osvojili trofej prvaka Engleske.

Međutim, za vlasnika Abramoviča postoje mnogo veći problemi od onih koje trenutno ima u Chelseaju. Prema pisanju medija Abramovič je samo jedan od 50 najbogatijih Rusa koje su žestoko pogodile nove sankcije Sjedinjenih Američkih Država prema Rusiji, jer su samo za jedan dan izgubili oko 12 milijardi dolara. Amerikanci su uveli mnoge sankcije za ruske biznismene, kompanije i političare, a na svojoj koži to je osjetio i Abramovič.

Kako piše „Moscow Times“, vlasnik Chelseaja nakon što su sankcije stupile na snagu u svega 24 sata izgubio je nevjerovatnih 534 miliona dolara. Zbog toga mnogi vjeruju da bi Chelsea na ljeto mogao prodati nekoliko igrača kako bi zaradio nešto novca.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.