Dostupan i u BiH

"Igrač broj 1" u prvoj noći prikazivanja zaradio 3,8 miliona dolara

image Foto: Biznis.ba

Film Stevena Spielberga "Igrač broj 1" zaradio je 3,8 miliona dolara u 3.500 kina širom Sjeverne Amerike tokom prve noći prikazivanja.

Očekuje se da će film naučnofantastičnog žanra tokom narednog vikenda zaraditi 45 miliona dolara. Od danas se film prikazuje na još 62 tržišta širom svijeta, među kojima je i Bosna i Hercegovina, pa se očekuje mnogo veća dobit.Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote. Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome ko pobijedi u dobro osmišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

Glavne uloge u filmu tumače Tye Sheridan, Vin Diesel i Olivia Cooke. Produkciju je radila kompanija Warner Bros.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.