Veliki hit

Film "Black Panther" najgledaniji drugu sedmicu zaredom, "zaradio" 102 miliona dolara

image

Film Disneya i Marvela "Black Panther" zaradio je 102 miliona dolara u kinima širom Sjeverne Amerike drugu sedmicu prikazivanja. Ovo je četvrta po veličini zarada nekog filma u dvije sedmice zaredom.

Tu čast su imali "Star Wars: The Force Awakens" sa 149 miliona dolara, "Jurassic World" sa zarađenih 106,6 miliona dolara i "The Avengers" sa 103 miliona dolara.

"Black Panther" zaradio je u jednom danu više nego svi Marvelovi filmovi u jednoj sedmici. Također, tokom prvih sedam dana ovaj film je zaradio 320 miliona dolara u SAD-u i 520 miliona dolara širom svijeta.



Predviđa se da će u prva dva vikenda "Black Panther" zaraditi više nego svi Marvelovi naslovi u prošloj godini među kojima je film "Čuvari Galaksije 2" koji je donio zaradu od 389 miliona dolara.



Na drugom mjestu je "Game Night" u kojem glume Jason Bateman i Rachel McAdamas s 15 miliona dolara, a na trećem mjestu je "Peter Rabbit" sa 11 miliona dolara.



Na četvrtom mjestu je "Annihilation", dok je na petom treće izdanje dugoočekivanog filma o Christianu Greyu "Fifty Shades Freed" sa zarađenih šest miliona dolara.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.