Veliki hit

Film "Black Panther" najgledaniji drugu sedmicu zaredom, "zaradio" 102 miliona dolara

image

Film Disneya i Marvela "Black Panther" zaradio je 102 miliona dolara u kinima širom Sjeverne Amerike drugu sedmicu prikazivanja. Ovo je četvrta po veličini zarada nekog filma u dvije sedmice zaredom.

Tu čast su imali "Star Wars: The Force Awakens" sa 149 miliona dolara, "Jurassic World" sa zarađenih 106,6 miliona dolara i "The Avengers" sa 103 miliona dolara.

"Black Panther" zaradio je u jednom danu više nego svi Marvelovi filmovi u jednoj sedmici. Također, tokom prvih sedam dana ovaj film je zaradio 320 miliona dolara u SAD-u i 520 miliona dolara širom svijeta.Predviđa se da će u prva dva vikenda "Black Panther" zaraditi više nego svi Marvelovi naslovi u prošloj godini među kojima je film "Čuvari Galaksije 2" koji je donio zaradu od 389 miliona dolara.Na drugom mjestu je "Game Night" u kojem glume Jason Bateman i Rachel McAdamas s 15 miliona dolara, a na trećem mjestu je "Peter Rabbit" sa 11 miliona dolara.Na četvrtom mjestu je "Annihilation", dok je na petom treće izdanje dugoočekivanog filma o Christianu Greyu "Fifty Shades Freed" sa zarađenih šest miliona dolara.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.