Nove epizode uskoro na TV1

Junaci serije 'Dobrodošli u Orient Express' ponovo na okupu: Bh. humor vraća se na male ekrane

image

Ekipa okupljena oko DEPO produkcije, u Studiju 2 u Vogošći, od 16. januara snima prvi ciklus serijala, čije emitovanje počinje narednog mjeseca na TV1, kao i na digitalnoj platformi DEPO Zona.

Nakon uspjeha prvih pilot epizoda i odličnih reakcija tv gledaoca, ovih dana u Sarajevu užurbano teku posljednje pripreme za nastavak snimanja domaćeg televizijskog serijala „Dobrodošli u Orient Express“.

Ekipa okupljena oko DEPO produkcije, predvođena jednim od najuspješnijih kreativnih producenta u BiH u posljednjih 20 godina Jasminom Durakovićem, ali i mladim bh. rediteljem Emirom Kapetanovićem, u Studiju 2  u Vogošći od 16. januara snima prvi ciklus serijala, čije emitovanje počinje narednog mjeseca na TV1, kao i na digitalnoj platformi DEPO Zona.Glavni akteri serije su najpopularniji glumci u BiH (Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Robert Krajinović) te glumci  iz Hrvatske i Srbije, Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek. Tu su i mlade bh. glumačke snage Armin Omerović, Maja Zećo, Rijad Gvozden, Andrea Aković, Nedim Malkočević, Staša Dukić, Nerman Mahmutović, te mladi glumci iz regiona, ali i specijalni gosti.

U prvoj sezoni među njima su poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, frontmen kultnog rock benda Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala, te brojna druga iznenađenja. Serija „Dobrodošli u Orient Express“ se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranizcijskom novom vremenu.. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifiičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.

Serija nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenografiju potpisuje Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško, dok produkciju čitavog projekta vode Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.

 Partneri serije su domaće kompanije Sarajevska pivara, Ekoline Kovan iz Gračanice i Klas d.d. Sarajevo.Biznis.ba / DEPO

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.