"Star Wars"

"The Last Jedi" prvog vikenda prikazivanja zaradio 450 miliona dolara

image

"The Last Jedi", osmi film u filmskom serijalu "Star Wars" zaradio je 450 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja, piše CNN.

Podatak od 220 miliona se odnosi isključivo na Sjedinjene Američke Države, a to znači da je The Last Jedi drugi najunosniji film u historiji zemlje. Rekord najveće zarade tokom prvog vikenda drži Star Wars: The Force Awakens iz 2015. godine.

U SAD-u zarada tokom vikenda računa se od petka do nedjelje.

S druge strane, film je u ostatku svijeta zaradio već 450 miliona dolara, ali treba imati u vidu da su prikazivanja van Sad-a počela u srijedu. Zanimljiva je činjenica da se film još ne prikazuje u Kini gdje je premijera zakazana za 5. januar, a zarada toga dana može se samo nagađati.

Film je zasad dobio veoma dobre ocjene i kritike. Režirao ga je Rian Johnson, a on potpisuje i scenarij. Uloge tumače Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis i drugi.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.