Uspješna Britanka

Victoria Beckham u svijetu mode zaradila više od 200 miliona KM

image Victoria Beckham

Uspješna britanska dizajnerica i bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham uspjela je zaraditi više od 200 miliona KM zahvaljujući svojim modnim kreacijama koje se prodaju u više od 50 zemalja svijeta.

Mnogi se sjećaju Victorije s početka karijere kao stidljive i šutljive djevojke, ali ambiciozna Britanka je razvojem modne kuće Neo danas uspjela napraviti pravo malo modno carstvo.

Nakon što je zaradila nešto novca u muzičkoj industriji, Victoria je shvatila da pravi novac leži u reklamnim kampanjama. Zajedno sa suprugom Davidom, velikom nogometnom zvijezdom, bivša spajsica je počela snimati reklame za razne proizvode. Zarada od reklama brzo je stigla u Victorijine ruke.

Dizajnerica je potom 2008. godine pokrenula proizvodnju odjeće i modnih dodataka. Njenu luksuznu dizajnersku liniju mnogi su na početku dočekali sa sumnjom, ali poznati modni dizajneri prepoznali su Victorijinu ambiciju i talent za modu. Tako je za veoma kratko vrijeme njen brend ostvario veliki uspjeh, a danas se Victorijini proizvodi prodaju u više od 400 butika širom svijeta.

Iako mnogi tvrde kako je Victoria uspjela zahvaljujući popularnosti svog supruga, činjenica je kako je ova Britanka iskoristila svoju i Davidovu popularnost kako bi na tržište plasirala odjeću koju sve žene vole nositi.

"Uvijek sam radila. Ne mogu zamisliti kako bi mi izgledao cijeli dan da ne radim. Sretna sam što radim nešto što volim i ponosna sam jer mislim da šaljem pozitivnu poruku mladim ženama. Ako želiš karijeru i biti supruga i majka, možeš to. Naporno je, ali izvodivo", kazala je Victoria jednom prilikom te istakla kako su njeni uzori uspješne žene poput Hillary Clinton, Michelle Obame i Sheryl Sandberg.

Pored uspješnog poslovanja i dizajniranja, Victoria je ove godine ostvarila saradnju s Targetom, kozmetičkom kućom Estee Lauder, a nedavno i s Reebokom. Britanka će svoju kolekciju obuće i odjeće Reebok X predstaviti krajem 2018. godine.

Dizajnericu podržavaju i brojni investitori, a jedan od njih je vlasnik poznatog pekarskog lanca Paul Goldman Sachs David Belhassen koji je nedavno uložio 30 miliona funti u Victoijin brend.

Nedavna istraživanja pokazala su kako je porodica Beckham bogatija od kraljevske porodice u Velikoj Britaniji, a činjenica je kako i Victoria donosi novac u kuću.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.