Forbes

Beyonce najplaćenija pjevačica 2017. godine

image

Američka pjevačica Beyonce našla se ove godine na prvom mjestu Forbesove liste najplaćenijih žena u muzici, budući da je njena zarada prije oporezivanja dosegla 105 miliona dolara.

Album "Lemonade", odlično prihvaćen i od publike i od kritike, tome je dosta doprinio. Pjevačici je donio prvo mjesto na listama po šesti put. Također, njena svjetska turneja je dosegla zaradu od četvrtine milijarde dolara.
 
Adele koja je u februaru dobila Grammy za album godine, nalazi se na drugom mjestu Forbsove liste najplaćenijih žena sa zarađenih 69 miliona dolara. Taylor Swift je na ovoj listi treća s 44 miliona, a Celine Dion četvrta s dva miliona dolara manje.
 
Jennifer Lopez je zaradila 38 miliona dolara. Slijedi Dolly Parton s 37 miilona, zatim Barbra Streisand s 30 miliona dolara zarade.
 
Iako su zaradile dvocifren broj miliona, to nije garantovalo pozicije na ovoj listi Madonni, Lady Gagi, Seleni Gomez i Ariani Grande.

 

Biznis.ba / Klix

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.