Michael Jackson prvi na listi

Zarađuju više nego da su živi: Forbs sastavio listu najbogatijih pokojnika!

image

Američki pjevač Michael Jackson prvi je na listi mrtvih zvijezda sa najvećim primanjima, koje je sastavio časopis "Forbs“.

Jackson se peti put zaredom nalazi na vrhu liste, njegov godišnji prihod iznosio je 75 miliona dolara. Prošle godine je muzičar koji je preminuo prije osam godina zaradio 825 miliona - više nego bilo koji živi umjetnik, navodi se u članku.

Na drugom mjestu liste našao se golfer Arnold Palmer, koji je preminuo u septembru prošle godine, a koji je zaradio 40 miliona. Treći je karikaturista Čarls Šulc, čija je serija stripova "Čarli Braun“ izlazila 50 godina, od pedesetih godina prošlog vijeka. Njegov godišnji prihod iznosio je 38 miliona dolara.

Četvrti na listi je Elvis Presley, koji je zaradio 35 miliona, dok se na petom mjestu nalazi Bob Marley, sa godišnjim prihodom od 23 miliona dolara.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.