Forbes

Ovo su najplaćeniji sportisti svijeta: Jedan as je jednostavno nedodirljiv

image Foto: Ilustracija

Časopis Forbes objavio je listu najplaćenijih svjetskih sportista u 2017. godini.

Vodeći je, očekivano, Cristiano Ronaldo, 93 miliona dolara ukupne zarade, 58 mil. od ugovora, 35 mil. od reklama, iza njega je LeBron James, 86.2 miliona dolara, 31.2 mil. od ugovora, 55 mil. od reklama, slijedi ih Leo Messi, 80 miliona dolara, 53 mil. od ugovora, 27 mil. od reklama, a na četvrtom je mjestu Švicarac Roger Federer, 64 miliona dolara, šest mil. od nagrada na turnirima, 58 mil. od reklama

Baš je veteran Roger Federer (36) najveća priča ove liste jer je većinu novca zaradio izvan teniskih terena, praktički cijeli drugi dio sezone nije ni igrao zbog povrede, a zarada nikad veća!

Jednu od najvećih sportskih zvijezda svih vremena pod ugovorom imaju najveće svjetske kompanije - Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moët & Chandon, Sunrise, NetJets, Nike...

Samo od Nikea Federer zarađuje oko 10 miliona dolara na godinu, a nedavno je potpisao ugovor s Barillom koja će mu za pet godina isplatiti 40 miliona dolara!

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.