Forbes

Ovo su najplaćeniji sportisti svijeta: Jedan as je jednostavno nedodirljiv

image Foto: Ilustracija

Časopis Forbes objavio je listu najplaćenijih svjetskih sportista u 2017. godini.

Vodeći je, očekivano, Cristiano Ronaldo, 93 miliona dolara ukupne zarade, 58 mil. od ugovora, 35 mil. od reklama, iza njega je LeBron James, 86.2 miliona dolara, 31.2 mil. od ugovora, 55 mil. od reklama, slijedi ih Leo Messi, 80 miliona dolara, 53 mil. od ugovora, 27 mil. od reklama, a na četvrtom je mjestu Švicarac Roger Federer, 64 miliona dolara, šest mil. od nagrada na turnirima, 58 mil. od reklama

Baš je veteran Roger Federer (36) najveća priča ove liste jer je većinu novca zaradio izvan teniskih terena, praktički cijeli drugi dio sezone nije ni igrao zbog povrede, a zarada nikad veća!

Jednu od najvećih sportskih zvijezda svih vremena pod ugovorom imaju najveće svjetske kompanije - Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moët & Chandon, Sunrise, NetJets, Nike...

Samo od Nikea Federer zarađuje oko 10 miliona dolara na godinu, a nedavno je potpisao ugovor s Barillom koja će mu za pet godina isplatiti 40 miliona dolara!

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.