Odličan horor

Film "It" pokorio američki box office, na debiju zaradio 117 miliona dolara

image

Film "It" kompanija Warner Bors i New Line ubjedljivo je osvojio prvo mjesto na američkom box officeu nakon što je tokom vikenda zaradio 117,15 miliona dolara.

Film je nadmašio očekivanu zaradu na debiju od 103 miliona dolara te je zabilježio peti najbolji debitantski vikend u ovoj godini. Također oborio je neke rekorde, najviše je zaradio tokom vikenda u septembru, čime je potisnuo film "Hotel Transylvania 2" iz 2015. godine, koji je tada zaradio 48,5 miliona dolara. Također, rekorder je i u kategoriji natprirodnih filmova, koji je od 2011. godine držao film "Paranormal Activity 3" sa 52,6 miliona eura.

Horor "It" je iza sebe ostavio i film "Spider-Man: Homecoming" , koji je na debiju u julu zaradio 117,03 miliona dolara.

Na drugom mjestu se nalazi film "Sweet Home Alabama" sa zarađenih 9 miliona eura, dok je na trećoj poziciji film "The Hitman's Bodyguard" sa 4,9 miliona dolara.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.