Odličan horor

Film "It" pokorio američki box office, na debiju zaradio 117 miliona dolara

image

Film "It" kompanija Warner Bors i New Line ubjedljivo je osvojio prvo mjesto na američkom box officeu nakon što je tokom vikenda zaradio 117,15 miliona dolara.

Film je nadmašio očekivanu zaradu na debiju od 103 miliona dolara te je zabilježio peti najbolji debitantski vikend u ovoj godini. Također oborio je neke rekorde, najviše je zaradio tokom vikenda u septembru, čime je potisnuo film "Hotel Transylvania 2" iz 2015. godine, koji je tada zaradio 48,5 miliona dolara. Također, rekorder je i u kategoriji natprirodnih filmova, koji je od 2011. godine držao film "Paranormal Activity 3" sa 52,6 miliona eura.

Horor "It" je iza sebe ostavio i film "Spider-Man: Homecoming" , koji je na debiju u julu zaradio 117,03 miliona dolara.

Na drugom mjestu se nalazi film "Sweet Home Alabama" sa zarađenih 9 miliona eura, dok je na trećoj poziciji film "The Hitman's Bodyguard" sa 4,9 miliona dolara.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.