Džeko i Ibričić u biznisu

Izgradili luskuznu zgradu u Splitu

image

Izgrađena je luksuzna zgrada u Splitu, u koju su investirali kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko i njegov nekadašnji reprezentativni kolega Senijad Ibričić, izvijestila je Slobodna Dalmacija.

Dvojica fudbalera su prošle godine počela izgradnju luksuzne zgrade u Splitu nakon što su osnovali firmu "Dž. E. I".
Zgrada u splitskom naselju Podstrana, sa koje se pruža sjajan pogleda na Brački kanal, nedavno je završena, a stanovi su ponuđeni na prodaju i već ima dosta zainteresovanih kupaca.

- Split nam je oduvijek u srcima, tako da smo Edin i ja došli na ideju da bismo nešto mogli i sagraditi, te smo se onda odlučili na ovu prekrasnu destinaciju. Došli smo tu s porodicama i sada ćemo biti na relaciji Split i gradovi u kojima igramo. Ovo je naš prvi projekt, te smo vrlo zadovoljni ishodom. Ima dosta zainteresovanih kupaca, a dvojica Splićana su već dobili svoje ključeve. Radujemo se što ćemo uživati u pogledu na more, ovo je zbilja pravo bogatstvo, rekao je Senijad Ibričić za Slobodnu Dalmaciju.

Iako je medije u Hrvatskoj zanimalo koliko novca su bh. fudbaleri uložili u luksuznu zgradu na kraju oni nisu smjeli i željeli iznositi u javnost bilo kakve finansijske detalje.

Ako je suditi po vanjskom i unutrašnjem izgledu zgrade lako se da zaključiti da je kvadrat u ovom zdanju itekako skup, a uglavnom se radi o trosobnim stanovima koji su udaljeni svega dvadesetak metara od plaže.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.