Grade hotele samo sa pet zvjezdica

Nema zemlje za sirotinju: Palau zove samo bogate turiste

image

Pacifička država Palau ima prava prirodna bogatstva, ali ne želi da ih gleda baš svako.

Predsjednik Tomi Remeengeso planira da uvede zakon koji bi omogućio izgradnju isključivo hotela sa pet zvjezdica, što znači da će u ovoj zemlji moći da se odmaraju samo najbogatiji.

Remengeso kaže da je masovni turizam štetan za prirodu ove države, koju čini oko 250 otoka i da namjerava da primjeni strategiju “kvalitet ispred kvaniteta”.

- Postoje pravi i pogrešni načini da uradite neke stvari. Najatraktivnija mjesta na svijetu potpuno su stopljena s prirodom - kaže on.

Posljednjih godina broj turista u ovoj zemlji se višestruko uvećao, a Remengeso kaže da posjetioci sada troše više novca u Palauu, nakon što je ograničen broj dozvoljenih čarter letova iz Kine.

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Tradicija od 1869.

Zadruga Livač u blizini Banje Luke dnevno proizvede 100 kg trapista po "tajnoj recepturi"

Jedna od mnogih asocijacija na pomen imena Banje Luke je, bez ikakve sumnje, i čuveni sir trapist, s recepturom koju su u grad na Vrbasu donijeli katolički redovnici, pristigli ovdje još 1869. godine i osnovali samostan Marija Zvijezda, a potom kroz proizvodnju sira, piva, sukna i drugih artikala predstavljali privredni zamajac ovog dijela Bosne i Hercegovine.