Brojni uvjeti

Johnnyija Deppa razvod koštao sedam miliona dolara

image Amber Heard i Johnny Depp

Glumački par Johnny Depp i Amber Heard okončali su buran razvod sporazumom po kojem će Depp svojoj bivšoj ženi isplatiti sedam miliona dolara.

U sporazumu su sadržani brojni uvjeti na koje su glumci pristali u augustu kada je Amber povukla tužbu protiv Deppa za nasilje.

Dokumenti o razvodu pokazuju da će Depp zadržati vlasništvo nad brojnim nekretninama, uključujući one u Los Angelesu i Parizu, te svoj privatni otok na Bahamima. U njegovom vlasništvu ostat će i više od 40 vozila.

Heard će zadržati pse Pistola i Boo, koji su se našli u središtu skandala 2015. godine kada ih je glumica pokušala prokrijumčariti u Australiju bez poštivanja zakonske procedure o boravku u karanteni.

Depp će svojoj bivšoj supruzi isplatiti sedam miliona dolara koje će ona dati u dobrotvorne svrhe. Njihovi advokati raspravljali su o tome da li će Depp novac uplatiti direktno u dubortvorne svrhe.

"Ovaj petak 13. nam je posebno sretan. Zadovoljni smo jer je ovo neugodno poglavlje života gospodina Deppa završilo", napisala je Deppova advokatica Laura Wasser u saopćenju.

Pierce O'Donnell, advokat Amber Heard, pozdravio je sporazum o razvodu braka kao veliki dan za svoju klijenticu ističući kako je razvod sve što je Amber željela, a sada je to ostvarila.

Depp i Heard upoznali su se 2011. godine na snimanju filma "The Rum Diary". Petnaest mjeseci kasnije Heard je podnijela zahtjev za razvod braka Višem sudu u Los Angelesu navodeći nepomirljive razlike s Deppom.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Građevinac iz Bugojna

FOTO / Ramiz Ahmetović sagradio 170 munara: U svaku od njih ugrađen je dio mene

Munara ili minaret, potiče od arapske riječi manara, a ima značenje “svjetionik”. Vitke i visoke, prislonjene uz džamije, munare su značajna obilježja za brojne gradove u regiji i svijetu. Osim toga, predstavljaju simbol vjere islama i jedan su od najkarakterističnijih oblika u islamskoj arhitekturi.