LC Waikiki

Turski modni brend otvara fabriku u Trebinju, pregovori u toku

image Trebinje

Svjetski poznati turski tekstilni brend LC Waikiki zainteresiran je da otvori fabriku u istočnoj Hercegovini, a kako je potvrđeno za Klix pregovori su u toku. Vijest je ranije nagovijestio trebinjski gradonačelnik Luka Petrović, navodeći cijeli niz investicija koje bi mogle zaživjeti u narednom periodu u ovom našem gradu.

Na upit Klix-a u vezi sa zainteresovanošću LC Waikikija iz Gradske uprave Grada Trebinja nam je potvrđeno da postoji obostrani interes, te da su pregovori u toku. Zbog samih pregovora ostale informacije nisu dostupne javnosti.

Dolazak Turaka u Trebinje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća spomenuo je gradonačelnik Luka Petrović, kazavši da je LC Waikiki uputio pismo namjere na Gradu Trebinju, te da se sada razgovara o uslovima i zahtjevima potencijalnog investitora.

"Na njihovo pismo odgovorili smo da smo spremni da damo povlastice za korišćenje poslovnog centra Tini, gdje oni mogu da otvore nekoliko stotina radnih mjesta", kazao je tom prilikom Petrović.

LC Waikiki modni je brend nastao u Francuskoj 1988., nastavljajući 1997. godine kao turska kompanija pod okriljem LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Danas posluju sa 857 trgovina u 38 zemalja.

Trebinjske vlasti ističu i druge najavljene investicije, kao što je izgradnja hotela kompanije "Nešković" u Zasad polju. Interes za kupovinu zemljišta za svoje poslovne centre pokazale su i "FIS" iz Viteza i "Termomont" iz Gruda.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.