Tešanjska grupacija

AS Group preuzeo još jednu bh. kompaniju

image

AS Group preuzeo je još jednu kompaniju i time proširio broj preduzeća koja posluju u okviru ove tešanjske grupacije.

Naime, prije nekoliko mjeseci na Sarajevskoj berzi je obavljena trgovina oko 40 posto dionica Zeničke industrije mlijeka (ZIM), ali se vlasnik (ili vlasnici) na listi dioničara pojavio preko skrbničkih računa u Raiffeisen i UniCredit banci, pa nije bilo poznato o kome je riječ, piše Biznisinfo.ba.

No, prije nekoliko dana stiglo je obavještenje dioničarima o dopuni dnevnog reda 21. redovne Skupštine ZIM-a, koja će se održati 14. maja, a u kojem se navodi da je AS Holding Tešanj poslao zahtjev za promjenu članova Nadzornog odbora ZIM-a.

AS Holding je, kako se navodi u obavještenju, zatražio razrješenje tri člana Nadzornog odbora ZIM-a, i imenovanje tri nova člana. S obzirom da NO ZIM-a ima ukupno tri člana, to znači da će AS Holding, ako zahtjev bude prihvaćen, u potpunosti ovladati Nadzornim odborom kompanije.

Osim toga, ovim je postalo jasno da je AS Holding investitor koji je stekao udio u ZIM-u.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.