Predsjedavajući VM BIH

Zvizdić u Gračanici obišao kompanije RPC Superfos i Tring

image

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je, u okviru posjete Gračanici, obišao kompanije RPC Superfos i Tring.

U kompaniji RPC Superfos, koja pripada grupaciji RPC, koja je 4. u svijetu po proizvodnji ambalaže za prehrambenu industriju, predsjedavjući Zvizdić je upoznat da je ovo jedna od najvećih stranih akvizicija u regiji, da je ova kompanija lider grupacije za Balkan.

Plan je da se ovdje uspostavi i jedan od centralnih pogona recikliranja ambalaže. Glavni problem ove kompanije je zaštita od izlijevanja rijeke Spreče.

U kompaniji Tring, gdje je proizveden najmanji računar na svijetu, prezentiran je plan širenja kompanije i preuzimanje liderske pozicije u IT sektoru u BiH.

- Kompanija Tring je najbolji primjer šta mladi obrazovani ljudi mogu napraviti isključivo vlastitim znanjem - kazao je osnivač kompanije Nihad Hodžić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon posjeta kompanijama kazao da je zadovoljan onim što  je vidio.

- Ovo pokazuje da BiH ima potencijal i ide snažno naprijed. Imamo kompanije sa najsavremenijim tehnologijama koje mogu raditi i rade svjetske proizvode. Koristimo, ali i izvozimo domaće - istako je Zvizdić  u Gračanici.

U okviru boravka u Gračanici, predsjedavajući Zvizdić položio je cvijeće na centralno spomen obilježje šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata i učestvovao na javnoj tribini OO SDA Gračanica, na kojoj je tema bila aktuelna politička situacija i odgovori SDA na takvo stanje.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.