Primopredaja dužnosti naredne sedmice

Radmila Čičković v.d.direktora “Elektroprivrede RS-a”

image Radmila Čičković

Radmila Čičković danas je imenovana za vršiteljicu dužnosti generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske”, umjesto Željka Kovačevića.

Čičković je dosad obavljala dužnost v.d. direktora Zavoda za statistiku RS. Primopredaja dužnosti se očekuje naredne sedmice.

Na sjednici u Banjoj Luci Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća prihvatio je ostavke kompletne uprave predvođene v.d. generalnim direktorom Željkom Kovačevićem.

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora za organizaciono-pravne poslove imenovan je Dragoljub Reljić, a za vršioca dužnosti direktora za ekonomsko-finansijske poslove Darko Milunović.

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora “Eelektroprivrede RS-a” Nebojša Rikalo je dodao da će ostali članovi uprave biti imenovani u narednom periodu.

Prethodno je danas predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović rekla je da su članovi uprave “Elektroprivrede RS” podnijeli ostavke zbog gubitaka u poslovanju.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.