Potpisan sporazum

Njemačka kompanija EMKA preuzima Bekto Precise d.o.o.

image

Njemačka kompanija EMKA Beschlagteile GmbH&CO preuzima kompaniju Bekto Precise d.o.o. iz Goražda. Prodajom vlasničkih udjela, Bekto Precise će postati članica EMKA Grupacije.

Sporazum o uvjetima preuzimanja potpisan je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH.

Uime njemačke kompanije, potpisnik je direktor Friedhelm Runge, a uime vlasnika goraždanske kompanije Redžo Bekto. Sporazum je potpisan u prisustvu federalnog premijera Fadila Novalića.

Premijer je najavio daljnju podršku u segmentima koji su u domenu nadležnosti Federalne vlade.

Runge je između ostalog kazao da su kompaniji potrebni stručni ljudi kako bi mogla prodavati u svijetu ono što proizvede u Bosni i Hercegovini.

Premijer je najavio da se u dugoročnijem programu za Federaciju BiH pripremaju krupne izmjene, među njima poboljšanje uvjeta poslovanja, formiranje privrednih sudova, kao i zaživljavanje odgovarajuće legislative.

Kompanija EMKA već ima ispostavu u Goraždu koja posluje pod nazivom EMKA Bosnia. Bavi se proizvodima od metala i plastike, sklopovima za elektroindustriju, autoindustriju i drugim. Partner je nekoliko velikih svjetskih proizvođača automobila i druga po veličini, odmah iza matične firme u Njemačkoj. Čak 95 posto proizvoda izvozi na tržište Europe i među najvećim je bosanskohercegovačkim izvoznicima.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.