Lukavac

GIKIL: Kvar na trafostanici uzrokovao ispad na Koksari, stanje se normalizuje

image

U kompaniji Global Ispat Koksna Industrija d.o.o Lukavac danas u poslijepodnevnim satima došlo je do nestanka električne energije. Kratak zastoj u proizvodnom procesu dogodio se u svim fabrikama, dok je prekid u napajanju električnom energijom na fabrici Koksara uzrokovao ispad.

Ispad na koksnoj bateriji V je nakon otklanjanja uzroka problema, odnosno kompletnog ispitivanja i otklanjanja kvara na trafostanici koksne baterije, saniran za oko dva sata. Tom prilikom u atmosferu je ispuštena i određena količina dima, koji je zbog velikih nanosa vjetra obuhvatio i okolna naselja.

Iz kompanije Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac su obavijestili građane da se kompletna situacija postepeno normalizuje i da nemaju razloga za veću zabrinutost. Elektrosisači koksnog gasa su u funkciji, a sav višak gasa spaljen je po tehnološkoj proceduri na sigurnosnim bakljama koksne baterije.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.