Tibor Šimonka

Perutnina u BiH udvostručit će proizvodnju u BiH za deset godina

image

Proizvodnja i prodaja Perutnine Ptuj u Bosni i Hercegovini mogla bi da se udvostruči u narednih deset godina, kazao je za Indikator.ba Plus predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka.

On je istakao da će dobijanjem EU broja za izvoz u Evropsku uniju Perutnina u BiH morati investirati u proširenje kapaciteta budući da će proizvodi iz fabrike u Brezi dobiti mogućnost da putem prodajnih kanala kompanije širom Evrope budu izvezeni u 20 zemalja u Evropi.

Mnogi slovenski brendovi iz bivše Jugoslavije su izbledjeli, poput Radenske, alpskog mlijeka, itd…dok je Perutnina sa svojim brendovima, a prije svega poly salamom, ostala jak brend cijelo proteklo vrijeme. Šta je razlog tome?

-Jedan od osnovnih razloga je jako visoki kvalitet i bezbjednost i kontrola svih proizvodnih procesa od žitarica pa do viljuške na kraju. Drugi razlog je što se Perutnina Ptuj dosta rano internacionalizirala, napravila svoje proizvodne i prodajne jedinice u različitim zemljama, pa i u Bosni i Hercegovini. Danas to je jedna od najboljih naših kompanija u grupi i jako smo ponosni na to i radosni što smo otvorili u Brezi jedan od dopunskih objekata koji će omogućiti još bolji i brži razvoj te firme.

Biznis.ba / Indikator.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.