Prekinuta isporuka

Preventova kompanija ES Automobilguss ostala bez ugovora s VW-om

image Foto: ES Automobilguss

Volkswagen (VW) je zaustavio isporuku automobilskih dijelova kompanije iz Prevent grupacije ES Automobilguss iz njemačkog grada Schönheide, nakon spora iz 2016. godine, javljaju njemački mediji.

Nakon što su o obustavi isporuke obaviješteni nadležni organi, uprava kompanije ES Automobilguss je, kako javljaju njemački mediji, podnijela zahtjev za kratkoročni dodatak radnicima tamošnjem birou za zapošljavanje.

Menadžment proizvođača autodijelova, u čijoj je nadležnosti više od 300 zaposlenih, do sada nije želio da se očituje o obustavi navedene isporuke.

Njemački mediji podsjećaju da kompanija ES Automobilguss pripada bosansko-njemačkoj Prevent grupaciji, koja je prije dvije godine obustavom isporuke dijelova zaustavila na više dana proizodnju u VW-u u Wolfsburgu.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.