Kompanije

Bosnalijek otvorio savremeni objekat Kontrole kvaliteta

image Foto: FENA

Objekat kontrole kvaliteta ukupne površine 3.350 kvadratnih metara, opremljen savremeno dizajniranim laboratorijama za fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka testiranja, otvoren je danas u okviru farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. u Sarajevu.

Na otvaranju je istaknuto da je prostor projektovan na način da unaprijedi poslovnu efikasnost laboratorijskih procesa, a da su pri projektiranju, izgradnji i opremanju nove kontrole kvaliteta korištena najmodernija tehnološka rješenja koja obezbjeđuju sigurno i zdravo radno okruženje za zaposlene, uz ekološki prihvatljiv uticaj laboratorijskih procesa na okolinu.

- Nova kontrola kvaliteta je u potpunosti usklađena s razvojnom strategijom Bosnalijeka i kao takva je osposobljena za kontrolu postojećih i novih generičkih, kao i inovativnih lijekova. Jedan od strateških ciljeva Bosnalijeka je konstantno unapređenje portfolija i kontinuirano snabdijevanje tržišta kvalitetnim proizvodima najnovije generacije - naveo je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Naglasio je da će se otvaranjem savremene kontrole kvaliteta, zajedno sa rastom proizvodnje, stvoriti uslovi za dodatno zapošljavanje visokokvalifikovanih stručnjaka, prije svega iz oblasti farmacije, hemije i mikrobiologije.

- Planiramo da sve raspoložive resurse Bosnalijeka usmjerimo u pravcu povećavanja investicija, što će u konačnici doprinijeti našem još snažnijem prisustvu i osvajanju visokopotentnih tržišta. Razvoj i rast ćemo ostvariti otvaranjem dodatnih pogona, u zemlji i inostranstvu te stvaranjem novih radnih mjesta i ulaganjem u naše ljudske resurse - kazao je Uzunović.

Najsavremeniji objekat kontrole kvaliteta u farmaceutskoj industriji u BiH otvoren je uz slogan ''Bosnalijek za 21. vijek''.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.