Kompanije

Vitinka najbrže rastući brend u BiH u oblasti off-trade prodaje

image

Potrošnja flaširane vode u BiH porasla je u 2017. zbog vrelog ljeta, suše i nestašica u velikim gradovima, navodi se u analizi globalne kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor.

Prošle godine najveći rast ostvarila je i Vitinka, navodi se u analizi. Najveći rast je zabilježen u takozvanoj off-trade prodaji, koja se odnosi na supermarkete i prodavnice.

"Kvalitet naših proizvoda stalno se potvrđuje kroz brojne prestižne nagrade i veliko povjerenje koje nam potrošači ukazuju i drago nam je da je to pokazalo i najnovije istrazivanje  i analiza globalne kompanije Euromonitor te je sigurno da se ova potvrda najbržeg rastućeg brenda u BiH u oblasti off trade prodaje ogleda u predanosti, posvećenosti i domaćoj i odgovornoj proizvodnji. Naime, fizičko-hemijske i mikrobiološke karakteristike naših voda se u toku proizvodnje redovno kontrolišu u našim internim laboratorijama u okviru fabrika. Sve analize kvaliteta koje se redovno vrše u internoj mikrobiološkoj laboratoriji su u skladu sa standardnim metodama koje propisuje Evropska Unija. Vrhunski kvalitet i čistoća naših nedirnutih prirodnih izvora, najbolja su preporuka za sve proizvode nase kompanije" izjavio je  povodom ovog istraživanja Mirko Savić, direktor marketinga kompanije Vitinka.Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.