Kompanije

BH-Gas uspješno završio poslovnu 2017. godinu

image

Kompanija BH-GAS uspješno je završila poslovnu 2017. godinu bez obzira na sve izazove na koje je samo društvo nailazilo u gasnom sektoru, zadržavajući kurs uspješnih kompanija.

Kako je saopćeno danas oz ove kompanije, uspjeh se dodatno ogleda u tome da nisu povećane cijene samim građanima, te da društvo nema dugova prema inopartnerima i da se vrši uredna isporuka gasa prema svim potrošačima.

Međutim, kako navode, umjesto da se rezultat kompanije stavi u prvi plan, u prethodnom periodu samo ime BH Gasa se koristilo u druge svrhe bez saglasnosti Uprave. Naime, Uprava BH Gasa se ograđuje od istupa savjetnika samog društva i najavljuje da će na spram njega i svih ostalih koji na takav način iznose neprovjerene informacije biti poduzete mjere u skladu sa zakonom i ovlaštenjima direktora.

 - Ovakve neprovjerene i netačne izjave, pisanja i dostavljanja informacija javnosti i medijima bez znanja Uprave BHGasa je istu dovelo u neugodnu i neprimjerenu situaciju. Uprava BH Gasa će svoje poslovanje u 2018. godini, uz podršku Vlade FBiH i resornog ministarstva, nastaviti isključivo na principima ekonomije u najboljem interesu građana i drugih potrošača - navodi se u saopćenju koje potpisuje Uprava BH-Gasa.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.