Kompanije

Centrotrans na pet linija u KS saobraća s ekološki prihvatljivim autobusima

image Foto: FENA

Centrotrans je najavio da će od danas na pet linija u Sarajevu saobraćati s autobusima koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin (CNG).

Naime, u skladu s evropskim trendovima, a radi smanjenja štetnih izduvnih gasova koji negativno utječu na ekološku situaciju u Kantonu Sarajevo - posebno u zimskom periodu, Centrotrans će saobraćati sa sedam ekološki prihvatljivih vozila.

Autobusi na CNG plin bit će angažovani na autobuskim linijama Dobrinja - Vijećnica, Dom Armije - Breka 2, Ilidža - Hrasnica, Park - Bušča i Sutjeska - Vogošća.

- Cilj kompanije Centrotrans je da u budućnosti zamijeni i ostale autobuse koji saobraćaju u Kantonu Sarajevo, a koriste konvencionalne vrste goriva, za ekološki prihvatljive autobuse - saopćeno je.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.