Elektroprivreda HZHB

CHE Čapljina doprinijela pozitivnom rezultatu

image Elektroprivreda HZHB

U 2017. godini do danas CHE Čapljina iz sastava Elektroprivrede BiH imala je tačno 200 odrađenih crpnih ciklusa, što nije učinjeno u posljednjih 15 godina rada te hidroelektrane. A 200-tim ciklusom CHE Čapljina ostvarila je rekord u regiji ove godine, saopćeno je iz EP HZHB.

U povodu toga zaslužno smjensko i tehničko osoblje CHE Čapljina, na čelu s tehničkim rukovoditeljem CHE Čapljina Mladenom Repcom, rukovoditeljicom Sektora korporativnih komunikacija Marijom Buntić i Ivanom Galićem iz Tržišta električne energije obilježili su danas tačno u ponoć 200-ti crpni ciklus.

Svojim radom CHE Čapljina je u 2017.godine postala hit na tržištu električne energije u regiji kupnjom jeftine noćne energije i prodajom skupih dnevnih dijagrama.

Takvim poslovanjem osigurana je dodatna dobit poduzeću neovisno o hidrološkoj situaciji, kao i prihod pružanjem pomoćnih usluga na balansnom tržištu BiH, navode iz EP HZHB.

Dodaju da je JP „Elektroprivreda HZ Herceg Bosne“ d.d. Mostar dočekala je spremno liberalizaciju tržišta električne energije, što pokazuje njeno uspješno poslovanje na tržištu i pozitivni rezultati u tekućoj 2017. godini.

Uspjeh je postignut zahvaljujući mjerama štednje koje je poduzela Uprava EPHZHB-a kao i dobrim rezultatima kupoprodaje električne energije na tržištu.

Uzimajući u obzir da proizvodnja električne energije u EPHZHB-u isključivo ovisi o hidrologiji i budući da je 2017. godina hidroloških najlošijih godina od osnutka toga poduzeća, postignuti poslovni rezultat na tržištu električne energije je najbolji mogući, zaključuju iz EP HZHB.

Kompanija nije navela kakav finansijski rezultat očekuje u 2017. godini.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.