Povećanje prihoda

U HT Eronetu zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima u 2017. godini

image Vilim Primorac

HT Eronet bilježi dobre poslovne rezultate i povećanje prihoda u 2017. godini, kazao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac.

- Prihodi su u ovih 11 mjeseci za 5 posto veći od plana, pa s razlogom očekujemo uspješan završetak poslovne godine, a pozitivan rezultat najbolji je pokazatelj uspješnog kontinuiteta stabilizacije i oporavka tvrtke. Prihodi su povećani u svakom ključnom segmentu, uz stalni rast korisničke baze - kazao je Primorac.

Po njegovim riječima, Eronet je u jakom tehnološkom zamahu, pa se tako tijekom 2017. godine intenzivno radilo na procesu transformacije i modernizacije kompletne mreže i usluga s ciljem pretvaranja iz klasične telekom kompanije u modernu digitalnu kompaniju.

Primorac se osvrnuo i na puštanje u rad 4G mreže za što je, kako je rekao, HT Eronet ispunio sve tehničke preduvjete.

- Čim dobijemo dozvolu za komercijalni rad HT Eronet će u vrlo kratkom razdoblju svojim korisnicima ponuditi nove usluge bazirane na 4G mreži, a kako bi zadovoljili rastuće potrebe za korištenjem usluga prijenosa podataka u mobilnoj mreži. HT Eronet bit će predvodnik u smislu agilnosti i fleksibilnosti u prilagodbi očekivanjima korisnika - poručio je predsjednik Uprave HT Eroneta.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.