Marijin Dvor

Mercator iselio, Bingo uskoro otvara poslovnicu u sarajevskom tržnom centru Alta

image Foto: Klix.ba

Bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo uskoro će otvoriti poslovnicu u Alta Shopping Centru, nakon što su ove godine postali vlasnici kompletnog objekta na Marijin-Dvoru.

Iz kompanije Bingo d.o.o. su nam kazali da naredne sedmice počinje preuzimanje poslovnice te da nam u ovom trenutku ne mogu dati tačnu informaciju o datumu otvorenja.

Tržni centar Alta se prostire na blizu 24.000 kvadratnih metara. Smješten je na Marijin-Dvoru, atraktivnom dijelu centra Sarajeva, koji je doživio procvat u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući, uz ostalo, i izgradnji Alta Shopping Centra.

Ipak, nakon otvorenja u decembru 2010. godine ubrzo kreću prvi problemi. Nakon 10 mjeseci dug za električnu energiju dostigao je 126.000 konvertibilnih maraka te je zbog toga tržnom centru ugašen dovod električne energije.

Alta je zbog poteškoća koje je imala nekadašnja Hypo banka stavljena na prodaju 2015. godine. Do 2017. godine tržni centar je bio u vlasništvu austrijskog fonda Lone Star, nakon čega ga je preuzeo Bingo.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.