Slovenska kompanija

Kolektor otvara treću fabriku u BiH?

image

Predstavnici slovenske kompanije Kolektor posjetili su Prijedor 1. decembra 2017. godine s ciljem razmatranja mogućnosti poslovne saradnje između Kolektora i Gradske uprave.

Posjeta je rezultat ranije započetih pregovora i poslovnih planova na nivou koncerna Kolektor o širenjokapaciteta na području Bosne i Hercegovine, prenosi zvanični sajt Grada Prijedora.

U proizvodnom programu Kolektora se između ostalog nalaze komutatori za automobilsku industriju, komutatori za ručne i kućanske aparate i elektrokomponente, kao što su prigušnice i komutatori.

Na nivou grupacije zaposleno je više od 4.500 radnika, a svoje proizvodne kapacitete u BiH već imaju u Laktašima (Klašnice) i odskoro u Srpcu, gdje je zaposleno više od 450 radnika.

U narednom periodu aktivno će se raditi na stvaranju uslova za realizaciju poslovnih aktivnosti na području Prijedora, saopšteno je gradskom sajtu, prenosi ekapija.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.