Novi početak

Opština Pale kupuje kompletnu imovinu paljanskog Famosa

image

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović i stečajni upravnik "Famosa" Pale Radoslav Bratić potpisali su ugovor prema kojem Opština ulazi u aranžman kupovine i preuzimanja imovine "Famosa", radi otvaranja poslovne zone.

Opština će imovinu Famosa kupiti za 2,2 miliona maraka od čega je milion maraka podrška Vlade Republike Srpske, dok će se ostatak sredstava obezbijediti kreditnim aranžmanom Opštine Pale, javlja RTRS.

Načelnik Boško Jugović ističe da će se otvaranjem poslovne zone koja će u budućnosti moći zaposliti određeni broj radnika, stvoriti i uslovi za izmještanje toplane iz centra Pala, čime bi se oslobodilo šest dunuma najatraktivnije lokacije u ovoj opštini.

Dodaje da bi ovaj projekat, zajedno sa investicijama na Jahorini mogao biti početak dobre privredne priče u Palama.

Opština Pale ne kupuje Famos kao preduzeće, nego njegovu kompletnu imovinu – 62 hiljade kvadratnih metara zemljišta i 26 hiljada kvadratnih metara pod objektima, uključujući mašine i infrastrukturu. Sve za 2,2 miliona maraka. 50 hiljada biće odmah uplaćeno kao depozit.

"Milion KM je podrška Vlade za formiranje poslovne zone u narednih mjesec-dva. Krajnji rok je 1. februar iduće godine i kreditni aranžman od strane opštine Pale u iznosu od 1,2 miliona KM za koji će procedura biti pokrenuta ovih dana", rekao je Jugović, prenosi RTRS.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.