Bh. industrija namještaja

Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

image

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ (Majstori i drvo) iz Fojnice dobitnik je dvije nagrade German Design Award za 2018. godinu.

Nagrada “Winner” u kategoriji Excellent Product Design Furniture dodijeljena je za komodu iz kolekcije 'Primum' dizajnera Ade Avdagića , dok je nagrada “Honorable Mention”, u istoj kategoriji,  pripala stolici iz kolekcije 'Elle' dizajnerice Nataše Perković.

- Zahvalan sam našim timovima koji su vrijedno radili na realizaciji ovog složenog projekta. Ovo je do sada najznačajnija međunarodna potvrda našeg uspjeha. Obje kolekcije su idealan spoj umijeća vrhunskih majstora i sjajnih bosanskih dizajnera i drago nam je da to prepoznaju žiriji natjecanja u oblasti produckt designa čiji kriteriji su među najvišim u Evropi i svijetu - izjavio je Muhamed Pilav, vlasnik i direktor komapnije MS&WOOD.  

German Design Award je najznačajnije takmičenje Njemačkog vijeća za dizajn koje predstavlja “pionirske kontribucije njemačkoj i međunarodnoj dizajn sceni.” Osnivanje Njemačkog vijeća za dizajn, organizatora takmičenja German Design Award, inicirao je njemački Bundestag 1953. godine s ciljem pružanja podrške i promocije njemačkom dizajnu. 

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 360 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept cjeloživotnog učenja. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri, saopćeno je iz kompanije.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.