Niz sastanaka

Saniteks na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme u Dussseldorfu

image

Saniteks ove sedmice nastupa na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme MEDICA u Dussseldorfu. Predstavnici te kompanije predstavljaju svoj proizvodni portfolio te obavit će niz sastanaka u cilju otvaranja novih tržišta.

- Kao jedini predstavnik BiH na ovom sajmu, zadovoljstvo nam je da možemo predstaviti potencijale BiH u oblasti proizvodnje medicinskih sredstava. Iskorak koji smo napravili izlaganjem na sajmu je u skladu sa našim ambicioznim planovima na osvajanju svjetskog tržišta i daljem širenju poslovanja - izjavio je direktor prodaje Saniteksa Nermin Kadrić.

Dodao je da su posjetioci već prvi dan sajma pokazali značajan interes za asortiman ove kompanije te da se nada konkretnim rezultatima već u narednom periodu, saopćeno je iz Saniteksa.

MEDICA  je najznačajniji događaj za medicinsku industriju širom svijeta i traje već 40 godina. U 17 sajamskih hala nastupa više od 5.100 izlagača iz 70 zemalja svijeta.  

Saniteks je osnovan 1962. godine. U svojim proizvodnim procesima koristi savremene tehnologije, a asortiman čine proizvodi visokog kvaliteta. U dosadašnjem poslovanju Saniteks je ostvario saradnju sa renomiranim svjetskim kompanijama, a više od 50 posto ukupnog prihoda od prodaje realizira na izvoznom tržištu, najvećim dijelom u zemljama EU.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.