Akcija gašenja

ViK u narednih osam dana isključuje 55 potrošača, firme duguju skoro 8 miliona KM

image

KJKP Vodovod i kanalizacija u srijedu počinje aktivnosti na isključenju potrošača iz sistema vodosnabdijevanja, a po osnovu neplaćanja računa za utrošenu vodu i odvodnju.

"Naši potrošači su dana 23.10.2017. godine obavješteni da mogu zaključivati ugovore o plaćanju duga pod povoljnijim uslovima. U periodu 23.10. - 9.11.2017. godine, VIK je sa 173 korisnika sklopilo ugovore pod povoljnijim uslovima. Od naprijed navedenog broja 17 ugovora se odnosi na korisnike iz kategorije pravna lica, a 156 ugovora na korisnike iz kategorije domaćinstva", saopćeno je iz VIK-a.

Kako kažu iz preduzeća, tokom oktobra je potrošačima uz račun dostavljeno 33.731 opomena pred utuženje za dugovanje iz perioda 1.1. - 30.06.2017. Također, navedena obaveza je predviđena Akcionim planom Vlade u vezi sa mjerama i aktivnostima na unapređenju naplate komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo.

"Aktivnosti isključenja dužnika iz kategorije pravna lica počinju u srijedu, 15.11.2017. godine. Isključenja najvećih dužnika nećemo raditi po visini duga, nego prema lokalitetu, kako bismo povećali broj isključenih potrošača i izbjegli troškove transporta sa jednog na drugi kraj grada, više puta u toku dana. U srijedu od 8:00 do 15:00 h, za isključenje je predviđeno deset dužnika sa područja Općina Centar i Stari Grad, a u periodu 15.11.-23.11.2017. za isključenje je planirano 55 potrošača. KJKP Vodovod i kanalizacija će u početnom periodu akcenat staviti na isključenja potrošača iz kategorija pravnih lica čija dugovanja pravnih lica iznose 7.960.644,89 KM", kažu iz Vodovoda.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.