Nedim Uzunović

"Bosnalijek" je jedna velika porodica, na koju moramo biti ponosni

image Nedim Uzunović

U krugu najveće bh. farmaceutske kompanije „Bosnalijek“ jučer je održan tradicionalni „Porodični dan“ za sve uposlenike i njihove porodice. Proslavi je prisustvovao veliki broj radnika s porodicama.

Direktor ove kompanije Nedim Uzunović istaknuo je da je „Bosnalijek“ jedna velika porodica, na koju su itekako ponosni.

- Zdrava porodica je ključ razvoja zdravog društva, pa tako i svakog radnog kolektiva. „Porodični dan“ je nešto najljepše za našu djecu, jer imaju jedinstvenu priliku da vide gdje njihovi roditelji zarađuju za njihove knjige, igračke i slatkiše - kazao je Uzunović.

Osim druženja i zabave za djecu i odrasle, uručeni su zlatnici i zahvalnice uposlenicima koji su proveli 25 godina u „Bosnalijeku“, a dobili su ih Berina Pilipović, Muradija Zulić i Amir Njuhović. 

Dobitnici nagrada istaknuli su da im je velika čast što su dio tako velike kompanije te da 25 godina provedenih u toj firmi za njih predstavlja istinsku povezanost.

Kao i prethodnih godina, i ovaj „Porodični dan“ bio je ispunjen brojnim zabavnim radionicama, predstavama i takmičenjima, kako za djecu tako i za odrasle.Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.