"Deloitte"

NSoft najbrže rastuća tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Europi

image

Firma NSoft iz Mostara najbrže je rastuća tehnološka kompanija u regiji Jugoistočne Europe, prema novom izvještaju ugledne revizorske i konsultantske kuće Deloitte.

Riječ je o godišnjem izvještaju Deloittea za 2017. godinu u kojem su rangirane najbrže rastuće firme u zemljama cijele istočne Europe, od Estonije na sjeveru pa do Balkana.

NSoft zauzima 7. poziciju na ovoj listi, ali je najbolje rangiran od svih država Balkana i Jugoistočne Euope. Ispred njega se nalaze samo po dvije firme iz Poljske i Češke i po jedna iz Slovačke i Litvanije.

NSoft je ujedno jedini predstavnik BiH na ovoj listi, a sedmu poziciju je zauzeo zahvaljujući rastu prihoda od 1.990% u periodu od 2013. do 2016. godine, navodi ekapija.com.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.