Tokom devet mjeseci

"Elekto-Bijeljina" - nastavljeno smanjenje distributivnih gubitaka

image "Elekto-Bijeljina"

Iz preduzeća "Elektro-Bijeljina" navode da je tokom devet mjeseci ove godine nastavljeno smanjenje distributivnih gubitaka, što je potvrda sistemskog i odgovornog pristupa ovom problemu.

Portparol preduzeća Slobodan Đalamić rekao je Srni da od januara do septembra distributivni gubici iznose svega 7,66 odsto, dok su u istom periodu prošle godine bili 8,28 odsto.

Đalamić navodi da su niži gubici zabilježeni i u septembru ove godine i iznose 6,18 odsto, što je za oko 0,8 odsto bolji rezultat od gubitaka u septembru 2016.

"Ovi rezultati su postignuti najviše zahvaljujući borbi protiv neovlaštene potrošnje električne energije", kaže Đalamić.

Za devet mjeseci ove godine otkriveno je 149 slučajeva neovlaštene potrošnje struje, pri čemu su obračunata 2,2 miliona kilovat-časova električne energije i fakturisano je više od 270.000 KM.

"Drugi bitan faktor je i veliki broj kontrola mjernih mjesta, kao i novi, restriktivniji Krivični zakon, koji reguliše ovu oblast, što je sveukupno uticalo na nesavjesne kupce", kaže Đalamić.

On je najavio da će u narednom periodu radnici "Elektro-Bijeljine" nastaviti aktivnosti na održavanju niskih distributivnih gubitaka, s ciljem da preduzeće završi ovu godinu još uspješnije nego prošlu, koja je do sada bila najuspješnija.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.