Šef Delegacije EU u BiH

Wigemark posjetio Vispak

image Foto: Biznis.ba

Šef delegacije Evropske Unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark posjetio je bosanskohercegovačku prehrambenu industriju Vispak d.d. Visoko gdje je, zajedno s načelnicom Općine Visoko Amrom Babić, razgovarao s upravom i radnicima.

Wigemark je obišao pogone, pokazavši najveći interes za način proizvodnje Zlatne džezve, prave bosanske kafe.

Direktorica komapnije Vispak d.d. Visoko Nina Bijedić-Mujanović izajvila je da su goste uzpoznali o Vispakovom asortimanu proizvoda, novoinstaliranoj pržioni, kao i o uspjesima kompanije na domaćem i inostranim tržištima.

- Ambasador Wigemark se interesovao za administrativne barijere vezane za izvoz. S naše strane ukazali smo na potrebu pojednostavljenja izvoznih procedura i uklanjanja prepreka koje ograničavaju naše konkurentske sposobnosti na stranim tržištima - dodala je Bijedić-Mujanović.

Vispak svoje proizvode izvozi u 27 zemalja svijeta. Kompanija zapošljava oko 150 radnika, posluje već 45 godina, i proizvodi brandove Zlatna džezva, Vispak Espresso, Begova čorba, Tarhana, Laganini, Tajna, Choco Club, Tiru - Liru, Stampi, itd, saopćeno je iz te kompanije.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.