Šef Delegacije EU u BiH

Wigemark posjetio Vispak

image Foto: Biznis.ba

Šef delegacije Evropske Unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark posjetio je bosanskohercegovačku prehrambenu industriju Vispak d.d. Visoko gdje je, zajedno s načelnicom Općine Visoko Amrom Babić, razgovarao s upravom i radnicima.

Wigemark je obišao pogone, pokazavši najveći interes za način proizvodnje Zlatne džezve, prave bosanske kafe.

Direktorica komapnije Vispak d.d. Visoko Nina Bijedić-Mujanović izajvila je da su goste uzpoznali o Vispakovom asortimanu proizvoda, novoinstaliranoj pržioni, kao i o uspjesima kompanije na domaćem i inostranim tržištima.

- Ambasador Wigemark se interesovao za administrativne barijere vezane za izvoz. S naše strane ukazali smo na potrebu pojednostavljenja izvoznih procedura i uklanjanja prepreka koje ograničavaju naše konkurentske sposobnosti na stranim tržištima - dodala je Bijedić-Mujanović.

Vispak svoje proizvode izvozi u 27 zemalja svijeta. Kompanija zapošljava oko 150 radnika, posluje već 45 godina, i proizvodi brandove Zlatna džezva, Vispak Espresso, Begova čorba, Tarhana, Laganini, Tajna, Choco Club, Tiru - Liru, Stampi, itd, saopćeno je iz te kompanije.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.