Odbornici Skupštine opštine Pale

Kreditno zaduženje od 1,2 mil. KM za kupovinu imovine Famosa

image Foto: Ilustracija

Odbornici Skupštine opštine Pale su jednoglasno usvojili odluku o dugoročnom namjenskom zaduženju opštine u iznosu od 1.200.000 KM za kupovinu imovine firme "Famos" u stečaju, radi izgradnje poslovne zone.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da će opština u saradnji sa Vladom Republike Srpske, koja će obezbijediti milion maraka, dati ponudu za kupovinu imovine firme "Famos" u iznosu od 2.200.000 KM.

Јugović je naglasio da u tom slučaju opština postaje vlasnik i ima namjeru da na tom prostoru napravi poslovnu zonu za investitore iz raznih oblasti, koji će po izuzetno povoljnim uslovima dobijati poslovne prostore, uz uslov da zaposle domaću radnu snagu.
"Drago mi je da su odbornici shvatili da ovo može biti korisno za opštinu Pale", rekao je Јugović, dodavši da je riječ o hrabrom potezu.

Na pitanje kada će biti donesena odluka za ostatak kredita, koji je prvobitno bio planiran u iznosu od 2.500.000 KM, od čega je za kupovinu "Famosa" planirano 1.200.000 KM, Јugović je istakao da je to ostavljeno za buduće vrijeme i da je postignut dogovor o razdvajanju kredita da radnici "Famosa" ne bi trpjeli jer su za realizaciju ovog projekta potrebna dva-tri mjeseca, prenosi Indikator.ba.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.