Poslovna saradnja

U Luku Bar dopremljeno 4.000 tona lužine za zvorničku "Aluminu"

image

U Luku Bar je dopremljeno 4.000 tona lužine za kompaniju "Alumina" iz Zvornika, sa kojom ova crnogorska luka ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji.

Lužina, koju je dopremio brod "Sukran C", pretovara se putem rezervoara koji su u vlasništvu Kombinata aluminijuma iz Podgorice.

Iz Luke Bar su ukazali na naročiti značaj ovog posla, prvog sa lužinom nakon devet godina, za šta je trebalo u potpunosti osposobiti sve lučke kapacitete, posebno željeznički kolosjek u koji su uložena znatna sredstva i značajno angažovani menadžment i radnici kompanije.

"Izražavamo zadovoljstvo i utemeljeni optimizam u vezi sa početkom ovog posla, naročito jer je u najavi još jedna faza pretovara iste količine lužine. Takođe, očekujemo i nove količine roba za pretovar, jer kontinuirano stvaramo preduslove za uspješno poslovanje", navode iz Luke Bar.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.