Kompanije

Maglajski Bontex proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

image

Kompanija "Bontex" iz Maglaja ulazi u veliki posao isporuke 55.000 košulja za pripadnike švicarske vojske, sa švicarskim partnerom, firmom "Weder-Meier".

Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj uspješnoj maglajskoj firmi. Da bi se ispoštovali rokovi, iz Bontexa će se sedmično isporučivati i do 8.000 košulja.

Bontex postoji već 13 godina i proizvodi muške i ženske košulje koje plasira na zapadno tržište. Danas kompanija ima nešto više od 200 zaposlenika, a planira povećati taj broj jer zahtjevi tržišta su sve veći.

"Prinuđeni smo smanjiti proizvodnju modnih košulja, a sve više se okrećemo proizvodnji modnih bluza i košulja koje su pored švicarske vojske namijenjene i pripadnicima Ministarstva za pravosuđe Slovenije. Ipak, za švicarsko tržište smo zadržali 50-ak kupaca za koje proizvodimo i modne bluze", rekao je Senaid Husić, vlasnik Bontexa, prenosi portal Maglaj.net.

Da bi se ispoštovali rokovi, bit će potrebno još radnika, priča Husić i dodaje da se mnogo investira u obuku radnika, a nakon toga neki odustaju od posla.

"Posla će biti, samo mi trebaju radnici", dodaje Husić.

Čelnici firme Weder-Meier imaju samo riječi hvale za saradnju s Bontexom.

"S ovom firmom imamo jako važne ugovore i cilj nam je da se oni uspješno realiziraju. Tržište nije baš stabilno, želja nam je zadržati ono što imamo, a svakako u budućnosti i povećati proizvodnju", rekao je tokom posjete Bontexu Bojan Mamula, direktor Weder-Meier i dodao da je najvažnije da je kvalitet proizvoda i dalje na vrhunskom nivou, te da se poštuju i rokovi isporuke.

Kako se u Bontexu proizvode košulje namjienjene za njihove pripadnike mogli su se uvjeriti i predstavnici švicarske vojske.

"Vojska Švicarske raspisala je međunarodni tender za isporuku košulja, Weder-Meier i Bontex su uspjeli dobiti ovaj posao i mi smo zadovoljni onim što smo vidjeli u ovoj firmi. U ovoj godini predviđena je proizvodnja 55.000 košulja, dio je već isporučen. Imamo planove i za narednu godinu, ali o njima kasnije", izjavio je u Maglaju Andreas Stier, predstavnik vojske Švicarske.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.