Povećane isporuke

AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode

image

Dva i po mjeseca nakon što je preuzeo proizvodnju u pogonima konditoraja, čokolade, supa i začina AC FOOD otvorio je novo tržište u Iraku, a postojeća kao što je u Hrvatskoj proširio novim Agrokomercovim proizvodima.

Nakon probne isporuke petit keksa, za poznatog kupca u Iraku planiran je izvoz većih količina, tj. sedmično po jedan kontejner, a tri kontejnera već se spremaju za juli sa 85.000 komada ovog proizvoda.

Također povećane su isporuke na tržištu susjedne Hrvatske, i to šest dodatnih šlepera i 350.000 komada najprodavanijeg bh. biskvita "Tops". U odnosu na isti period prošle godine, izvoz na ovom tržištu je uvećan za 33 posto. Uz "Tops" u Hrvatsku se izvoze još i čajni kolutići, petit i mljeveni keks.

- Dosta široko smo zastupljeni na tržištu Hrvatske i naši proizvodi se mogu pronaći u Konzumu, Metrou, Kauflandu, Tommyu, Plodinama, KTC-u, itd. Izvoz u Irak je novo tržište i vjerujemo da ćemo nakon ovoga moći razmišljati o daljem jačanju naše pozicije na tržištima Bliskog istoka. Premda nismo od početka godine bili u prilici upravljati proizvodnjom i plasmanom, naše ukupno planirano povećanje izvoza do kraja ove godine trebalo bi se kretati između 30 i 40 posto. U planu  je dalje širenje izvoza kako u smislu povećanja broja različitih proizvoda, tako i u pogledu količina. Pri tome, važno je istaći da su kupci izuzetno zadovoljni kvaltetom svega što smo do sada izvezli - izjavio je Smail Korajlić direktor komapnije AC FOOD iz Velike Kladuše.

Osim Hrvatske i Iraka, izvoz je ostvaren još u Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju i Sjedinjene Američke Države.

Biznis.ba / NAP

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.