Skupština u Mostaru

Dobit Elektroprivrede HZHB za pokriće gubitaka iz ranijih godina

image Elektroprivreda HZHB

Dioničari Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg ­- Bosne d.d. Mostar odlučili su juče na Skupštini u Mostaru da ostvarena dobit u 2016. godini u iznosu od 2.389.210,00 KM bude usmjerena za pokrivanje gubitaka iz ranijih godina.

Anto Tutiš, izvršni direktor za ekonomske poslove, dao je detaljno obrazloženje Izvještaja o poslovanju za period I-XII 2016. godine, i Izvještaja nezavisnog revizora, te je konstatirao da je Elektroprivreda HZ H-B d.d. Mostar uspješno poslovala u 2016. godini i ostvarila dobit u iznosu od 2.389.210,00 KM.

Mišljenje revizora za finansijski izvještaj je pozitivno, što znači da su priloženi finansijski izvještaji prikazani istinito i fer, u svim materijalno značajnim odrednicama,u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja. Predsjednik Nadzornog odbora Božo Perić i Predsjednik Odbora za reviziju Društva Vedran Smiljanić, također su podnijeli izvještaje iz svog domena, te je odlukom većine zastupljenih dionica s pravom glasa donesena odluka o usvajanju Godišnjeg izvještaja o poslovanju preduzeća.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis

Admir Ganibegović, povratnik u Modriču: Živio sam u Njemačkoj, ali najljepši je rodni kraj

Admir Ganibegović se vratio u Modriču prije šesnaest godina, nakon što je početkom rata devedesetih godina morao napustiti svoj dom. Rat je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, u Minhenu, a prve poratne godine proveo je u sarajevskom naselju Ilidža.